Bæredygtighed

VORES MISSION

Slowfashion feel-good wear i tidløst & klassisk design


Bæredygtighed  for os betyder materialer i harmoni med naturen, ordentlige forhold for de mennesker der syr og strikker vores styles, samt gode tidløse designs, der holder sæson efter sæson.

Vi arbejder hele tiden på at gøre vores kollektioner så bæredygtige som muligt. Det er en proces, vi ved tager tid, i en branche som har en del på den miljømæssige samvittighed. Ingen i tøjbranchen kan producere eller fragte deres varer uden at belaste miljøet i en eller anden grad, men vi vil gerne være med til at tage nogle bevidste valg om at gøre det bedre i alle led i processen.

LEFTOVER – NO WASTE

En stor del af vores strik kollektioner er lavet med stock yarns, overskydende garner af god kvalitet, som vi opkøber fra leverandører til high end brands. Når vi bruger stock yarns, kan vi reducere produktionen af nye garner og dermed i sidste ende mindske belastningen af miljøet. For os giver det god mening at undgå spild og bruge de råvarer der er til rådighed og se mulighederne i det, der allerede er tilgængeligt.    

MATERIALER
Vi arbejder udelukkende med naturlige materialer af god kvalitet og har stor respekt for oprindelsen af de råvarer vi anvender til vores kollektioner. Størstedelen af vores kollektioner fremstilles i ren cashmere, eksklusiv strik i yakuld, og bløde basisfavoritter i en unik blanding af silke og cashmere. En stor del af vores cashmere er certificeret under ECOcert. Vores mohair uld er også certificeret som ”non-mulesed”.

ANSVARLIGHED
For os hænger bæredygtighed uløseligt sammen med ansvarlighed. Det har altid været grundlaget for vores virksomhed , at vi arbejder ud fra et ansvarlighedsprincip. Det er muligt at skabe tøj i en god kvalitet til fornuftige penge og på en ansvarlig måde, det har vi gjort det i 40 år. Vores ansvarlighedsprincip betyder, helt overordnet, at vi selv udvælger vores samarbejdspartnere ud fra kriterier, såsom ordentlige arbejdsforhold, sikre arbejdsvilkår samt en så lille miljøbelastning som muligt. Vi laver kvalitetskontrol ved hver produktion. Vi tjekker jævnligt, at produktionsstederne lever op til gældende krav. De fleste af vores partnere har vi arbejdet med i mere end 20 år.

BÆREDYGTIGHED I ALLE LED
I vores arbejde med at blive mere bæredygtige, gennemgår vi konstant alle led i vores forskellige processer for at vurdere, om vi kan gøre det bedre. 

Det er ikke kun tøjet der skal være mere bæredygtigt, det er også den måde, hvorpå vi transporterer varerne på og sender det videre til dig. Derfor hjemtager vi mest muligt af vores produktioner med tog eller båd og vi anvender kun FSC certificerede papkartoner eller genbrugsplast poser til vores forsendelser.

Hvis du har spørgsmål vedrørende vores bæredygtige valg, er du mere end velkommen til at kontakte os. 

Namaste