Materialevalg

VORES KOLLEKTIONER

Kom med bag om vores produktion og få indblik i vores valg af materialer og hvordan vi arbejder. 

Vi arbejder udelukkende med naturlige materialer af god kvalitet og har stor respekt for oprindelsen af de råvarer vi anvender til vores kollektioner. Alle vores styles er skabt med omtanke for miljøet og en bæredygtig fremtid. En stor del af vores cashmere er certificeret under Ecocert.

Ved at skabe tidløse designs i naturlige og langtidsholdbare materialer, håber vi på, at kunne tilbyde nemt hverdagstøj, som du rent faktisk bruger og der holder sæson efter sæson.

Alle vores kollektioner er produceret uden fordyrende mellemled. Handler du hos os, så køber du direkte fra vores egen produktion. Vores mission er at gøre eksklusiv strik mere demokratisk og god kvalitet tilgængelig for alle.

Her kan du læse lidt om de forskellige kvaliteter vi arbejder med: 

CASHMERE - HJERTET I VORES KOLLEKTIONER

Garnerne stammer fra geder der lever i og af naturen og trives i deres omgivelser - det giver den bedste kvalitet. Navnet stammer fra gedernes oprindelse i Himalaya regionen Kashmir. Bjerg- og ørkenlandskabet i Mongoliet er hjem for de mennesker der bor med og lever af deres geder som både giver både uld, mælk og kød. Gederne udvikler en fin underuld, som beskytter dem mod den barske kulde, der kan forekomme.   

Gederne håndkæmmes nænsomt i forårsmånederne, når det bliver varmere i vejret. Det er kun den bløde underuld, der anvendes til garner. Kæmningen foregår skånsomt og på den tid af året hvor gederne fælder naturligt. Cashmere-ulden er yderst delikat og eksklusiv, hvis lighed ikke findes i nogen anden uldtype. En stor del af vores cashmere er certificeret under Ecocert. 

CASHMERE BLEND - NYESTE MEDLEM AF CASHMERE FAMILIEN

Vores cashmere blend er en blanding af cashmere og merceriseret uld, som kombinerer de bedste egenskaber fra begge uldkvaliteter. Denne kvalitet får blødheden fra cashmere og den glatte overflade og evnen til at holde faconen i vask og brug fra den merceriserede uld. Begge uldtyper har gode varmeisolerende egenskaber.

YAK WOOL - DEN ULDNE SKAT FRA DE TIBETANSKE HØJSLETTER

Denne uld type stammer fra yak okserne der lever samme steder som cashmere gederne og går frit omkring. Hyrderne følger deres naturlige cyklus gennem årstiderne. Okserne er en naturlig del af økosystemet og græsser på højsletterne. Yak-ulden (khullu) er den bløde underuld som okserne udvikler i efteråret og fælder naturligt i de sene forårsmåneder. Yak okserne bliver hverken klippet eller kæmmet. Ulden skal indsamles lige på det rette tidspunkt ellers går den tabt. Ulden er blød og kan virkelig holde dig varm. Den har en god evne til at holde faconen og hører til de mere slidstærke uldtyper.  

MOHAIR - FJERLET & LUFTIG STRIK DER HOLDER DIG VARM

Vores mohair er fra Sydafrikanske geder. Vi bruger kun certificeret "non-mulesed" mohair uld til vores produktion - det betyder god dyrevelfærd og ingen mishandling. 

SKIND & PELS - NATURLIGT LÆDER BLIVER SMUKKERE MED TIDEN
Vores skind- og pelsprodukter er fra lam, som græsser i det fri og har gode leveforhold, det kan altid ses på skindet, hvis dyrene ikke har haft det godt. Råmaterialerne til vores skind- og pelsprodukter er overskudsprodukter fra det lammekød, som er blevet brugt til fødevarer.

Vi kalder det "edible-fur" ud fra en helhedsbetragtning om at bruge alt fra råmaterialet, uden at noget går til spilde. Af samme årsag bruger vi ikke pels i vores produktioner, der stammer fra dyr, der har levet i fangeskab/bure og som kun bliver opdrættet for deres pels eller skind.

En klassisk skindjakke, buks eller nederdel har du glæde af i mange år, og vil kun blive smukkere af at blive brugt.

Hvis du har spørgsmål vedrørende vores materialer, er du mere end velkommen til at kontakte os. 

Namaste