Cashmere Care Guide

Vi holder dig i hånden og sørger for at give dig råd og vejledning til, hvordan du passer bedst på din strik.

Cashmere Care Guide

1. VASK
Du kan sagtens maskinvaske din strik på uldprogram (30°) og centrifugere ved lave omdrejninger (400-600). Brug gerne vaskepose ved maskinvask. Du kan anvende Delicate Laundry Detergent fra Steamery, som er udviklet specielt til vask af uld- og silkeprodukter og brug ikke skyllemiddel.

Du kan også håndvaske din strik. Men vær opmærksomhed på ikke at vaske eller skylle strikken under rindende vand, blot læg det i blød i vand (30°) og brug vaskemiddel beregnet til uld. Vrid eller stræk ikke strikken.

Men det er faktisk mere skånsomt for uld især cashmere at blive vasket i maskinen, da det sikrer den rette temperatur. Lyst og mørkt uldtøj må ikke blandes sammen, da det mørke tøj kan komme til at smitte af på det lyse tøj.

2. TØRRING
Vi anbefaler, at du tørrer dine strikprodukter liggende fladt oven på et håndklæde efter vask. Du må endelig ikke tørretumble eller hænge det op til tørre, da strikken vil strække ud af facon. Tør din strik væk fra direkte sollys, da den kan bleges. Uld er selvrensende, og du kan derfor roligt give din sweater en luftning og spare på vandet.

3. STRYGNING & DAMPNING
Du kan sagtens stryge og dampe dine cashmere- og uldprodukter. Husk blot at sætte strygejernet på svag middelvarme, så de fine naturfibre ikke bliver brændt. Stryg med en håndklæde/viskestykke mellem strygejernet og trøjen. Brug gerne rigeligt med damp.

4. OPBEVARING
Vi anbefaler, at du ikke hænger din strik op på bøjle, da strik der hænger på bøjle i længere tid strækkes ud af facon. Opbevar derfor dine trøjer liggende fladt i skabet. For at undgå møl, kan du lufte ud regelmæssigt og lægge vores cedertræskugler ved.

5. PLEJE
Da vores strikprodukter er skabt i det blødeste naturmateriale, kan det forekomme, at de får fnuller/peeler ved større områder, når der opstår friktion. Det sker typisk under armene eller op langs siderne af din trøje. Men det kan meget nemt fjernes skånsomt med vores Cashmere Kam, som ligeledes er lavet i cedertræ. Du kan også anvende vores Fabric Shaver, en effektiv barbermaskine til tekstiler, der forsigtigt fjerner hår og fnug fra alle typer materialer.

Til daglig pleje af dine strikprodukter anbefaler vi Fabric Spray fra Steamery. Den giver dine tekstiler en blid og varig duft af frisk rose og rose og fjerner lugt.

Steamery. Et skandinavisk tøjplejemærke med en mission om at ændre den måde, vi behandler vores tøj på.